Flytterod, status quo, og træthed

En smart måde, at gøre indkøbsturen med barnet lidt sjovere

En indkøbstur kan nogen gange være et sandt mareridt. Jeg har ikke kuren til succes, men jeg har en fin lille metode til at inkludere ens barn i indkøbene. Det kan få de fleste børn til at føle sig lidt mere “vigtige” når de får lov til at være med, og tingene bliver altså bare en tand mere sjovt hvis man får lov til at være med. Det kan måske give lidt flere en rar indkøbstur med poderne 🙂

 

Her kan jeg vise en situation fra vores hverdag, som giver mening i forhold til at inkludere barnet:

åååååååååååååå23

 

Her står Andreas i vores (halvfærdige) køkken og er med til at lave mad. Hvidkålsgryde hvis i er nysgerrige på den del! Og han elskede det. Maden og madlavningen. Tog det mig lidt længere tid at lave mad? Ja. Der gik da 5 minutter med at fjerne knive han lige greb ud efter, at holde ekstra fokus på, at han ikke rørte gryden på gulvet – alle de ting, som en kun lige fyldt 3 år dreng kan finde på at gøre. Men han nød det. Og han snakkede om at han havde lavet “køødgryy” i lang tid efter – og så spiste han mere end han plejer. Det tror jeg på er grundet hans egen deltagelse i madlavningen, da Andreas egentligt ikke er synderligt interesseret i mad, og især ikke varm mad. Men der kom en fin portion ned.

Når indkøbene skal klares, ville det være sjovt, hvis barnet bare sad og smilede og snakkede i vognen/gik ved siden af, men sådan er det trods alt sjældent. Men jeg tror på, at hvis man inkluderer dem i de praktiske gøremål, vil det tit blive nemmere.

Indkøbene kan derfor gøres lidt sjovere med indkøbskort, som kan købes hos:

Indkøbskort

 

Vi har brugt dem herhjemme til forberedelse til indkøb, hvilket gav Andreas to-tre “opgaver” hvor han huskede på hvad vi skulle have. Og mit lille kloge geni (man er vel glad for sit afkom 😉 ) huskede dem alle da vi stod midt i Netto en halv times tid senere. Dertil gav jeg ham kortene et efter et, og han kunne via kortene  se billeder af, hvad vi skulle have, og hjalp mig med at finde de forskellige ting.

Grundet huskøbet har vi ikke handlet meget ind sammen (mand, barn og jeg), så der er kun billeder af forberedelsen til indkøb.

ååååååååååååå12åååååååååååååååå12

 

Vi har været rigtigt glade for indkøbskortene, og vi kan varmt anbefale dem. De fungerer for os, og de er som plus oveni med til at udvikle barnets læsning, da ordene står lige under billedet. Vi venter lige med at øve læsning med Andreas 😉 Men det viser kun hvor bredt indkøbskortene rammer med aldersgruppe.

Måske kan indkøbskortene være en idé hjemme hos jer?

 

Vi har haft kortene til test, og derfor er de sponsorerede. Ovenstående indlæg er dog kun skrevet ud fra egen holdning, og Sprogtanterne har ikke haft indflydelse på indlæggets indhold.

 

Det ville være super dejligt, hvis du fandt mig på Instagram og Facebook, hvor der også vil være lidt forskelligt at læse:

Facebook: Gladmorblog

Instagram: Gladmor

1

  • God ide 🙂 Synes altid det ender “ad h til”, og bliver en dårlig oplevelse for hele familien 😛 Et af de steder, hvor jeg virkelig gerne ville kunne ændre på noget 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Flytterod, status quo, og træthed