I'm back! // Og så lige en lækker opskrift!

De uundværlige (praktiske) ting, når man får en baby

I rød tråd med mine lykkelige omstændigheder har jeg gravet ned i min hukommelse, og fundet de ting frem, som vi fandt uundværlige de første måneder med Andreas.

Det er udelukkende hvad vi brugte meget/fandt nyttigt, så det kan uden tvivl være helt anderledes hos andre 🙂

 

Næsesugeren:

åååotri-baby-packshot

De første par gange følte jeg oprindeligt, at jeg begik et overgreb på mit barn, fordi han blev forskrækket, når den sugede ham i næsen. Men hold op hvor det hjalp. Og dette både ved en forkølelse, men også imens han var flaskebarn (læs mere her). Det åbner babyens næse, så de kan trække vejret bedre under måltider og når de sover. Køb saltvandsdråber til, så de sprøjtes ind i næsen først. Lad dem virke i 20-30 sekunder, og så brug næseslugeren.

Termometer (husk vaseline):

åååååå4902508108003_whi_1

Det kan være grænseoverskridende de første gange man skal tage temperaturen på ens barn. Jeg var bange for at ødelægge noget derinde, eller at det ville gøre ondt på Andreas, og jeg måtte have min svigermor til at vise mig, hvordan det skulle gøres et par gange før jeg selv turde. Det er dog nødvendigt at tjekke deres temperatur til tider, og selvom det er smart med et termometer der blot stikkes ind i øret, er det mest pålidelige resultat i numsen. Så det anbefaler jeg.

Stofbleer:

ååååååååoekologiske%20stofbleer

De er uundværlige! De kan bruges til alt. Gylp, røde numser, underlag under hovedet når de sover hvis de gylper meget, underlag når man skifter bleen – ja faktisk alt. Jeg havde en million stofbleer, og alligevel følte jeg tit, at der manglede nogen, når man ikke havde tid til at vaske et par dage. Køb mange – bare et råd 🙂

Ammepude:

åååååsmaafolk-12-002-p

Jeg brugte en ammepude selv da jeg ikke længere ammede. Den er genial til at aflaste armen, til at sidde bedre, og i det hele taget til måltider med babyen.

Sutteflaskekoger:

ååååååååååååå2429_m

Brugte sutteflasker løber hurtigt op, og jeg havde i en god periode hverken tid eller overskud til at stå og koge dem i en gryde. Det er dejlig nemt, at man blot lige fjerner det synlige mælk, sætter dem i kogeren, trykker på knappen – og 20 minutter senere (dette inklusiv opvarmningstid og afkøling) er der rene sutteflasker. Vi havde ovenstående fra Avent, og den er genial. Der er plads til sutteflasker forneden, suttedutterne foroven, og der er også plads til almindelige sutter. Selvom man ammer, vil jeg finde denne nyttig, da sutterne stadig skal rengøres, og så kan det være at modermælken kommer hen i en sutteflaske i ny og næ, så moren kan blive aflastes ind i mellem 🙂

Sutter:

ååååååååååååSutter--Hvid-baggrund--438-

Mange børn bruger sut, men man kan ikke afgøre hvilken sut de vælger at tage. Jeg havde købt de fineste sutter til Andreas (nogle fra MAM), men i sidste ende ville Andreas ikke tage den sut. Formen af suttehovedet passede ikke til ham. Han endte med at acceptere de helt gammeldags runde sutter som de har på sygehuset (til højre på billedet), og dem havde vi ikke købt nogen af, da de ikke var så fine som de andre – og ja, det var sådan vi tænkte dengang. Vi blev klogere 🙂 Så på vej hjem fra sygehuset, kørte vi på Apoteket og fik købt nogle flere almindelige runde sutter, og dem har han brugt siden. Jeg fik at vide af en jordemoder, at når først barnet har accepteret en type sut, skal man endelig ikke begynde at give dem andre typer, da dette kan forvirre dem mere end det gavner, og det kan ende med de afviser alle sutter. Summa summarum – køb mere end én type sut, og ikke for mange af hver. Så kan i hurtigt finde ud af, hvilken type sut jeres barn er til.

 

Måske kommer der en opdateret udgave af dette indlæg, da de ovenstående babyting er hvad jeg på stående fod kan komme i tanke om 😉

 

Det ville være super dejligt, hvis du fandt mig på Instagram og Facebook, hvor der også vil være lidt forskelligt at læse:

Facebook: Gladmorblog

Instagram: Gladmor

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I'm back! // Og så lige en lækker opskrift!